søndag 5. april 2009

Tippeligaen

Søndagen har så vidt startet for noen av oss, men snart braker det løs med mere tippeligafotball! To lag har tjuvstartet runden. Start, som er inne i en dyp økonomisk krise, overrasket alle og tok med 3 poeng tilbake til Kristiansand etter en fin 1-0 seier over Viking i går. Bernt Hulsker satte inn kampens eneste mål fra litt spiss vinkel, etter en nydelig gjennombruddspasning fra Geir Ludvig Fevang. Dermed står de gule og de svarte fortsatt uten tap i tippeligaen etter 3 kamper.

I dag spilles også fem andre kamper, og vi har tenkt å fordype oss i de klubbene som fortsatt står uten poengtap, Rosenborg og Molde.

Strømsgodset - Molde (Søndag 5. April kl. 18.00)

Kjell Jonevret står fremfor en vanskelig utfordring i dag når hans lag Molde inntar Drammen. Etter 1-0 borte mot Lyn og 3-1 mot Bodø/Glimt hjemme på Røkkeløkka, er mange øyne nå rettet på nettopp Molde. Sist gang de sto med full pott etter to serierunder ble det sølv på moldenserne, hvordan vil det gå i år? Fysisk trener i Molde, Arild Bakke, melder om et skadefritt Molde, mens pressetalsmann i Godset Helge Helgesen sier at Kim André Madsen (f) og Mattias Andersson (mb) er ute grunnet skader. Det rapporteres også at Fredrik Nordkveile er ute foran denne kampen. Molde er et sterkt bortelag og vi tror de fortsetter den gode flyten sin i tippeligaen og tar en fin seier her. Grunnlaget for dette er rundspillet av Bodø/Glimt forrige serierunde. Vi tipper (B)

Forventet lagoppstilling Strømsgodset (4-3-3):
Adam Larsen Kwarasey
Steinar Pedersen - Alexander Aas - Glenn Andersen - Joel Riddez
Alfred Sanko - Fredrik Winsnes - Christer George
Stian Ohr - Marcus Pedersen - Steffen Nystrøm

Forventet lagoppstiling Molde (4-3-3):
Jan Kjell Larsen
Kristoffer Paulsen Vatshaug - Vegard Forren - Christian Steen - Knut Olav Rindarøy Thomas Holm - Daniel Berg Hestad - Makhtar Thioune
Mame Biram Diouf - José Mota - Pape Paté Diouf


Rosenborg - Brann (Søndag 5. April kl. 20.00

Rosenborg har etter sin storhetstid på 90-tallet og delvis begynnelsen av 2000-tallet vært suverene. Men i de siste åra har de dabba av, og det har plutselig blitt liv og spenning igjen, med andre lag som blander seg inn i gullstriden. Nå ser det ut som Rosenborg virkelig har noe på gang igjen og de ser heller ikke ut til å ta noe særlig skade av finanskrisen etter alle kjøpene de har gjort i vår, deriblant Zahora og Prica. Michalel K. Jamtfall er ute med skade, mens gjestene må klare seg uten Cato Guntveit, David Nielsen og Eirik Bakke, mens Jan Gunnar Solli er litt tvilsom foran kampen. Vålerenga og Tromsø har regelrett blitt feid av banen i sesongåpningen og vi tror det samme skjer her. Fotballg33ks tipper klar (H) i denne kampen.

Forventet lagoppstilling Brann (4-4-2):
Opdal
Dahl - Bjarnason - Sigurdsson - Holmvik
Solli - Austin - El Fakiri - Vaagan Moen
Huseklepp - Karadas

Forventet lagoppstilling Rosenborg:
Ifølge rbk.no er ikke lagoppstillingen klar riktig ennå, men det sies at disse 18 foreløpelig kjemper om en plass i førsteelleveren:
Lund Hansen, Barli, Lustig, Lago, Demidov, Nordvik, Miller, Skjelbred, Annan, Strand, Olsen, Sapara, Zahora, Tettey, Iversen, Prica, Sellin, Dorsin.

Litt av et luksusproblem hos Rosenborg for tiden!

3 kommentarer:

Ruth Iren sa...

Heia Viking!!!

for me elske Viking,
me elske Viking me,
ja me elske Viking,
me elske Viking me
VIKING!!

Knut Vikenes sa...

Ehm? Tromsø feid av banen? liten overdrivelse der Lars:P Tromsø spelte like bra, å skapte like mange sjansa, MEN var for ineffektive forann mål ;)

Anonym sa...

Ja, ok, feil ordvalg da :P
Men når Rosenborg skora 4 mål på et lag som før sesongen va heite gullkandidata, so e det en enorm prestasjon, og enda bedre når du såg været og forholdane dei spelte i. Men Tromsø kjem nok sterkare tilbake i morga mot et Vålerenga i svak form. Vi får skrive en artikkel om den kampen også. :)