lørdag 4. april 2009

Adeccoliga

Nå er det søndag, og søndag betyr norsk fotballrunde. I dag sparkes Adeccoligaen igang, og vi vil prøve oss på et lite tabelltips:

1. Hamkam
2. Hønefoss
--------------
3. Sogndal
4. Haugesund
5. Kongsvinger
--------------
6. Moss
7. Notodden
8. Nybergsund
9. Bryne
10. Skeid
11. Løv-Ham
12. Sarpsborg 08
--------------
13. Alta
14. Tromsdalen
15. Mjøndalen
16. Stavanger

Vi tror at HamKam tar turen lett opp igjen, med den bredden, styrken og rutinen de har i stallen pr. dags dato. Videre tror vi at Hønefoss endelig tar steget fullt ut og rykker opp sammen med HamKam. Sogndal er en veldig farlig outsider, men slik vi ser det holder det ikke mer enn til playoff i år heller. Vi tror Haugesund kommer til å overraske de fleste i år og at de kommer til å kjempe helt i toppen av Adeccoligaen. Og så tror vi for en gangs skyld at Tom Nordlie kan fungere som mer enn en ketchupeffekt og at Kongsvinger også kan få en playoffkamp.

Så litt lenger nedover på tabellen. Sarpsborg 08 har i år hatt store økonomiske problemter og måtte selge stjernespilleren El Hadji Makthar Thioune til Molde for en billig penge, og er selvsagt svekket etter det. I tillegg har Sarpsborg fått poengstraff (7 poeng) av NFF pga. den økonomiske situasjonen. Thioune har vært midtbanegeneralen i Sarpsborg de siste sesongene og vi tror tapet av ham og poengene blir meget hardt, men at de med et nødskrik redder seg fra nedrykk. Nyopprykkede Skeid tror vi kommer til å gjøre det bra i år, i motsetning til sine kolleger fra 2. Divisjon; Tromsdalen, Mjøndalen og Stavanger som vi dessverre tror har en meget vanskelig sesong foran seg. Alta sendte Hødd ned ifjor, i år tror vi at det er Alta som får svi.

Årets toppscorer: Roman Kienast (Ham-Kam)
Årets gjennombrudd: Umaru Bangura (Hønefoss)
Årets overraskelse: Skeid
Årets skuffelse: Sarpsborg 08


21 år, født i Sierra Leone og kommer fra Watfords ungdomsakademi. Kan Umaru Bangura ta Adeccoligaen med storm?

Ingen kommentarer: