lørdag 4. april 2009

Nederland - Makedonia

Nederland 4-0 Makedonia
Kuyt 16,41'
Huntelaar 25'
Van der Vaart 88'

15 poeng på 5 kamper og en målforskjell på 12-1. Nederland er suverene i Gruppe 9, og de vet det.

En utrolig viktig kamp for Norges del, forespilte seg i solskinnet på Amsterdam Arena onsdag kveld. Nederland var selvfølgelig favoritter på forhånd, men på den andre siden er Makedonia mestere på å trille ball, kontre, skore og sjokkere de beste europeiske lagene. Vi husker f.eks tilbake til forrige EM-kvalik: England - Makedonia (0-0) og Makedonia - Kroatia (2-0).


Dirk Kuyt (t.h) etter sitt andre mål for dagen. Her blir han gratulert av Giovanni Van Bronckhorst (t.v) og Joris Mathijsen.


Rafael Van der Vaart setter inn kampens siste mål.


Kuyt, banens beste, får et velfortjent håndtrykk av manager Bert van Mafrwijk.

I det som i utgangspunktet kunne bli en tøff kamp for hollenderne, ble det istedet festfotball og utklassing av passive makedonere. Skottland vant sin kamp mot Island (2-1), og gikk opp til 2. plass i gruppa. Litt ugunstig for Norges del, men Norge har 2 kamper til gode på Skottland, mot henholdsvis Makedonia og Nederland, begge på bortebane. Nederland trenger nå kun et par poeng til for å være sikret plass i VM og etter seieren mot Makedonia nå, kan vi kanskje håpe på at Nederland tar litt lett på Norgekampen i Juni. Vi i redaksjonen er iallefall optimister helt til det ikke lenger er teoretisk mulig å nå et VM-sluttspill.

* Alle bilder er hentet fra www.fifa.com

1 kommentar:

Asbjørn sa...

nederland - LETT!!